חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חברת חשמל בע"מ נ' מפעת 1965 (1987)בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
2824-08
4.3.2010
בפני :
דוד גדול

- נגד -
:
חברת חשמל בע"מ ע"י ב"כ עו"ד שלמה לוי
:
1. מפעת 1965 (1987) בע"מ
2. מנורה חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

התובעת, הבעלים של כבלי חשמל (מתח נמוך), הגישה תביעה כספית בסדר דין מהיר כנגד הנתבעת 1 הרשומה כבעלים של משאית מס' רישוי 59-032-61 (להלן: "המשאית"), וכנגד הנתבעת 2 (להלן: "מנורה") המבטחת של המשאית ביום הארוע.

ביום 2.12.06 קבלה התובעת, במוקד המופעל על ידה, הודעה טלפונית לפיה קיימת הפסקת חשמל ברח' אשכנזי סמוך לבית מס' 59 בתל אביב.

מפקחים של התובעת הגיעו למקום הארוע ומצאו את כבלי החשמל קרועים כשהם מונחים ע"ג המשאית.

המפקחים ניטרלו את האזור, הפסיקו את זרם החשמל בהם באופן שאפשר לצוות התיקונים לחבר את הכבלים למקומם ולהשיב בעקבות כך את אספקת החשמל לצרכנים שבסביבה לתיקנה.

הצדדים הופיעו לפני בישיבת יום 3.11.09. עקב שביתת הקלדניות שהיתה בעיצומה, ונוכח היקפו הכספי המצומצם של התביעה 10,065 ₪ נכון ליום הגשת התביעה – 4.5.08, הפרקליטים הגיעו לידי הסדר דיוני שניתן לו תוקף של צו שיפוטי לפיו העדים שהגיעו להחקר חקירה נגדית ישוחררו ועלי לקרוא את התצהירים כמות שהם, כל פרקליט בתורו יסכם טיעוניו בכתב ועל בסיס כל החומר ינתן פס"ד מנומק.

נהג המשאית הנ"ל הלאל פתחי פדילה הופיע לפני בישיבת יום 16.2.09 וספר כי התאונה המדוברת ארעה בשבת בבקר. הנהג ספר כי הגיע לאזור שלא מוכר לו בשליחותה של עירית תל אביב לפנות מן המקום גזם וגרוטאות.

הנהג הוסיף וספר כי במהלך הנסיעה לא הבחין כי הכבלים מצויים בגובה נמוך והמשיך בנסיעה עד שהמשאית נתקלה בכבלים, קרעה אותם ממקומם ובשל ניצוצות שיצאו מהכבלים החל הזבל שבארגז לבעור ועל כן הוריד את הכבלים לארץ בעזרת המנוף.

הנהג שלל אפשרות של פגיעה בכבלים באמצעות המנוף של המשאית שכן האחרון היה סגור, אך לא שלל אפשרות שענף בולט מהגזם שהיה במשאית פגע בכבלים.

הנהג ספר כי הארגז היה מלא מאחור וכי המנוף הונח על ערמת הגזם.

הנהג הציע בתום עדותו כי נקבל את גרסתו של עוזרו באותו יום מוחמד עיראקי.

האחרון הצהיר בפני כי תצהירו שלא אומת בשעתו ע"י עו"ד הילה ואסק נחתם על ידו ובו הוא מספר כי תוך כדי נסיעה הוא הבחין כי מחלקה העליון של המשאית שמורכב עליה ארגז מטען (ביום התאונה הארגז היה מלא בגזם) ומנוף הרמה, יצאו ניצוצות.

העד עיראקי מציין כי הגזמים לא עברו את גובה המשאית וגובה המנוף.

נוכח כל האמור לא יכולה להיות מחלוקת כי המשאית היתה זו שפגעה בכבלים וגרמה לקריעתם.

במישור החבות טוענות הנתבעות כי אין לבוא עמו חשבון שכן שמאי מטעמן, הלא הוא אמיר גולדברג, מדד את גובהה של המשאית ומצא כי גובה המשאית מעל פני הכביש לא עולה על 3.90 מ' (לרבות כאשר המנוף המותקן עליה מצוי במצב סגור).

כיון שכך מבקשת ב"כ הנתבעות כי נגיע למסקנה שביום התאונה היו הכבלים בגובה נמוך מ – 4 מטר שכן אחרת אין הסבר כיצד ארעה התאונה.

מכאן מגיעה ב"כ הנתבעות למסקנה כי התובעת התרשלה באחזקת מתקניה, במקרה דנן הכבלים במקום התאונה, כאשר במשך השנים הכבלים מתרופפים ונוצרת מעין בטן.

לסכום שאלת החבות מבקשת ב"כ הנתבעות לקבוע כי התובעת לא שכנעה שיש להפעיל את הוראות סעיף 41 לפקודת הנזיקין, ואף כי בדבר מסוכן עסקינן יש להותיר את חובת השכנוע ונטל הראיה במגרשה של התובעת. לטעמה של ב"כ הנתבעות התובעת ועדיה לא משכנעים במישור החבות ועדויות הנהג ועוזרו מהימנות יש לומר שאלמלא גובהם הנמוך של הכבלים (למטה מ – 4 מטר) לא היתה מתרחשת תאונה בסופו של יום – התובעת הביאה את הנזק (המוכחש על ידה) על ראשה, אין כאן לא חבות ולא אחריות תורמת ודין התביעה לדעתה להדחות.

ב"כ התובעת טוען לעומת זאת כי יש לקבוע שהנהג מטעם הנתבע הוא זה שגרם לתאונה ובכך שנסע כאשר גובה הגזם בולט מעל גובהה של המשאית ובתוספת המנוף שהיה מונח על הגזם הגענו לגובה אסור של המשאית באופן שאי אפשר לפסוק אחרת אלא שהיא הוכיחה את חבות הנתבעת. הואיל ובדבר מסוכן עסקינן, נטל הראיה מונח במגרשן של הנתבעות ומכאן שבשאלת החבות הצדק עמה.

עיינתי שוב ושוב בעדותו של הנהג פדילה, ואכן צודק ב"כ התובעת שעה שכתב בסיכומיו כי מעיון מדוקדק בעדותו, הוא לא שלל אפשרות שענף או גזם פגע בכבלים. אם נקח בחשבון את העובדה שהנהג ועוזרו מודים שהמנוף מונח ע"ג הגזם אזי אין לי צורך להכריע במחלוקת שבין הפרקליטים לענין סעיף 41 לפקודת הנזיקין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>